Yurtdışı Kargo Sektöründe Depoculuk Hizmeti
Ticaretle uğraşan şirketler ihracat yaptıkları ülkelerde depolara ihtiyaç duyabilmektedir. Uluslararası ticaretin sınırlarının bütün dünyayı kapsadığı göz önünde bulundurulduğunda bir şirketin dünyanın bütün ülkelerinde depo bulundurma imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle kargo şirketleri yurtdışı depolama hizmetleri sunarak müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu hizmet için her şirket yurtdışı dışı depo yönetim birimleri oluşturmaktadır. Yurtdışı depo yönetimi birimleri depolanacak ürünlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak hangi koşullarda depolanacağını belirlemektedir. Ayrıca depolama hizmetinden faydalanacak ürünlerin süre bilgilerine göre hesaplamalar yapmaktadır. Bu sayede depoların boş kalması önlenmektedir. Depoların doluluk oranının belli bir seviyede olması depoculuk sektöründe hizmet veren firmaların giderlerini azaltmaktadır. Böylece müşterilerine daha uygun fiyatlar sunmaları kolaylaşmaktadır.
Soğuk Hava Zinciri
Yurtdışı depo yönetim sektöründe en fazla dikkat edilen konuların başında depolanacak ürünlerin ihtiyaç duyulan saklama koşullarının eksiksiz ve kesintisiz sağlanması gelmektedir. Soğuk hava zinciriyle yurtdışına gönderilmiş bir ürün, depolanacağı zaman yine soğuk hava zincirine sahip bir yerde koruma altına alınmalıdır. Bundan dolayı yurtdışı depo yönetim departmanları ihtiyaç duyulan koşulların sağlanması için gerekli tedbirleri almaktadır. Bir ürünün özel koşullarda saklanması gerekiyorsa, o ürün gideceği ülkeye varacağı gün uygun saklama ortamı hazırlanmış olmaktadır. Böylece ürünlerinin taşıma sırasındaki ortamıyla, depolanacağı ortam arasındaki uyum sağlanmaktadır. Taşıma ve depolama süreçlerinde yaşanacak bir kopukluk telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Böyle olumsuzlukların önüne geçebilmek adına kargo şirketleri yurtdışı depo yönetim merkezlerinde deneyimli personellerle planlamalar yapmaktadır.
İşi Uzmanına Bırakın
Yurtdışı depo hizmeti ticaretin artık olmazsa olmazlarından birisi olmuştur. Ticaret şirketleri ithalat ve ihracat işlemleri sırasında ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini depolamakta ya da gümrük süreçlerinde ürünler geçici olarak bir yerde bulundurmak zorunda kalmaktadır. Bütün bu işlemler için yurtdışı depo yönetim merkezleri titizlikle planlar yapmaktadır. Ürünlerin ülkeye girdiği andan, depolanmasına ve depodan ayrılarak son alıcısına ulaştırılana kadar geçecek bütün süre için kargo şirketlerinin ilgili birimleri titiz bir şekilde yönetmektedir. Böylece yurtdışı depo hizmetlerinde en iyi hizmet müşteriye sunulmaktadır. Ticaret şirketleri, yurtdışı depolama işlemleri için mutlaka işinin uzmanı olan firmalarla çalışmalıdır.